Prosze o pomoc
wojtaszek: siemka mam prosbe mogł by ktos pomoc z zadaniami byl bym bardzo wdzieczny
log (2)4 +21 log(3) 1=
log(3)21− log(3) 7=
log(5) 10+ log (5) 2,5 =
w nawiasach ujełem podstwe logarytmu Z góry dzieki za pomoc emotka
15 paź 13:10
zaja: kalkurator
15 paź 13:12
Mila:
1) log
2(4)+21log
3 (1)=2+21*0=2
| | 21 | |
2) log3(21)−log3(7)=log3( |
| )=log3(3)=1 |
| | 7 | |
3) log
5(10)+log
5(2,5)=log
5(10*2,5)=log
5(25)=2
15 paź 13:15
wojtaszek: dzieki bardzo jeszcze to jak mogł bym prosic
2 log (jedna piata ) 125 =
25 do poteni log 54 =
15 paź 14:50