matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
metoda gaussa
Black_Batty:
rozwiązać metoda gaussa
⎧
x
1
+3x
2
+x
3
−3x
4
+x
5
=3
⎨
−2x
1
−6x
2
−3x
3
+5x
4
+2x
5
=3
⎩
x
1
+3x
2
−4x
3
−8x
4
−x
5
=4
14 paź 21:22