funkcja wykładnicza
ciekawsky: Czemu (−2)x to nie funkcja wykładnicza?
(−2)1=−2
(−2)2=4
...
14 paź 21:03
ICSP: bo nie spełnia warunku a > 0 \{1} z definicji funkcji wykładniczej
14 paź 21:05
ciekawsky: No tak, ale coś więcej
14 paź 21:06
ICSP: co więcej ?
14 paź 21:07
ciekawsky: Hmm...np. po co określono taki warunek?
14 paź 21:08
ICSP: taka jest definicja

Dlaczego ktoś kiedyś wymyślił właśnie taką definicje nie jestem wstanie Ci powiedzieć
14 paź 21:12
ciekawsky: Nie martw się, w porządku
14 paź 21:13
Lorak: −2
1/2 =
√−2 ...
14 paź 21:25
pigor: ... dlaczego ? abyś miał łatwiej kolego, bo wtedy twoja funkcja byłaby
nie tylko dla ciebie nie dość że za trudna, to po co

, bowiem krzywa
wykładnicza przy podstawie ujemnej do opisu czegoś z życia (na co dzień)
nie pojawia się, a wiec i nie jest potrzebna, a matma ciągle rozwija się
na zapotrzebowanie przykładów z życia wziętych amen i tyle

. ...
14 paź 21:26