matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Monia:
Liczbę 450 000 można przedstawić w postaci : A. 2
5
*3
2
*5
4
B. 2
3
*3
3
*5
3
C. 2
4
*3
2
*5
5
D. 2
4
*3
3
*5
4
3 paź 20:20
Eta:
he he
450 000 = 45*10
4
= 9*5*(2*5)
4
= 3
2
*5 *2
4
*5
4
= 2
4
*3
2
*5
5
3 paź 20:37