matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ustalić kolejność ciągu arytmetycznego
ruda:
powiedz cie jak to obliczyć bo nie wiem...
3
12
Dane liczby : x=
, y=
+1 , z=3
√
5
+2 tworzą ciąg arytmetyczny. w jakiej
√
5
−2
√
5
−1
kolejności?
14 paź 20:31
irena_1:
3
3(
√
5
+2)
x=
=
=3
√
5
+6
√
5
−2
5−4
12
12(
√
5
+1)
12(
√
5
+12)
y=
+1=
+1=
+1=3
√
5
+3+1=3
√
5
+4
√
5
−1
5−1
4
z=3
√
5
+2 (z, y, x) − ciąg rosnący lub (x, y, z)− ciąg malejący
14 paź 20:44
ruda:
dzieki
14 paź 20:53