last
wrzodzianek : OSTATNIE
Na płaszczyźnie zespolonej narysować zbiory liczb spełniających podane warunki
|z−2+3i| = 1
14 paź 20:10
Sławek:
Podstaw tak jak poprzednio z = x + iy,
Pogrupuj wyrazy rzeczywiste i urojone. Policz moduł tak otrzymanej liczby. Otrzymasz równanie,
które należy rozwiązać.
14 paź 20:17
Karoli: Liczbę 16 rozłóż na takie dwa składniki, aby ich iloczyn był największy
14 paź 20:36
wrzodzianek : mam tak
|x+yi − 2+ 3i| = 1
i wychodzi mi
x2 + y2 − 4 +9 = 1
i dalej nic mi nie przychodzi
14 paź 20:38
wrzodzianek : gdzie mam tu liczbę 16 −.−
14 paź 20:39
wrzodzianek : re
14 paź 20:47
wrzodzianek : re
14 paź 20:54
Sławek:
|z| = √(x−2)2 + (y+3)2 = 1
(x−2)2 + (y+3)2 = 1
x2 − 4x + y2 + 6y +12 = 0
14 paź 20:55
14 paź 20:58