matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Nick:
log
2
16
√
2
= ? Wyszło mi 4
3
√
2
14 paź 19:52
Nick:
Przepraszam pomyłka log
2
16
√
8
14 paź 19:55
dero2005:
log
2
16
√
8
= x 2
x
= 16
√
8
2
x
= 2
4
(2
3
)
1
2
= 2
4
*2
3
2
= 2
11
2
11
x =
2
14 paź 20:02