matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
COD:
Wyznacz:
(5+i)
(2+i)
2
(1−3i)
14 paź 19:42
COD:
pomoze ktos?
14 paź 20:22
Sławek:
5−i
5−i
5−i
=
=
=
(4+4i−1)(1−3i)
(3+4i)(1−3i)
15−5i
(5−i)(15+5i)
80+10i
=
=
= 0,32 + 0,04 i
15
2
+ 5
2
250
14 paź 20:46
COD:
dzięki
14 paź 20:53