Algebra Bool'a
Ula : Hejka , mam problem z zadaniem z działu "Algebra Bool'a "
ab+'a'(b) 'c'+(b) 'c' = 1
' ' − oznacza zanegowaną liczbę
(b) oznacza , że nie jest zanegowana tylko tak zrobiłam żeby się nie myliło
Trzeba tak rozszerzyć prawą stronę by wyszło to co po lewej , lecz nie wiem jak do tego się
zabrać ;c
14 paź 19:20
Sławek:
ab+a'bc'+bc' = 1
Czy na pewno dobrze napisałaś, bo w tej postaci jest nie do rozwiązywania.
14 paź 20:19
Trivial: Ale to nie jest prawda. Wystarczy wybrać b = 0, wtedy lewa strona jest 0.
14 paź 23:12
Ula : trzeba tak rozszerzyć prawą strone by wyszło to co po lewej ..
15 paź 15:06
Trivial: Powtarzam: to nieprawda, więc się nie da.
15 paź 15:48