matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fast
wrzodzianek :
Na płaszczyźnie zespolonej narysować zbiory liczb spełniających podane warunki
4
z
= (zespolone) z
14 paź 19:17
Mila:
Chyba "sprzężone "' z=x+iy, x,y∊R i x≠0 i y≠0
4
=x−iy
x+iy
x
2
+y
2
=4
14 paź 19:24