matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz,jakim procentem liczby x jest liczba y
Magda:
Prosze o pomoc! a) x=64, y=
√
64
b) x=64, y=
3
√
64
1
1
c) x=
, y= pierwiastek z
64
64
1
1
d) x=
, y= pierwiastek 3stopnia z
64
64
14 paź 18:05
Magda:
PROSZ E O POMOC ! : D
14 paź 18:19
Janek191:
Np. a) x = 64 y =
√
64
= 8
8
1
=
= 0,125 = 12,5 %
64
8
d)
1
x =
64
1
1
y =
3
√
=
64
4
y
1
1
=
:
= 16 = 1 600%
x
4
64
14 paź 18:20