matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
caleczka
caleczka:
x
3
dx
∫
x+1
14 paź 17:32
ICSP:
x
3
+ 1 − 1
x
3
+ 1
1
= ∫
dx = ∫
dx − ∫
= ...
x+1
x+1
x+1
dokończ. To już są podstawowe wzory dalej.
14 paź 17:34
caleczka:
o boze. a ja rozkladalam to x
3
−1 a nie +....
dzieki.
14 paź 17:43