matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
prosze o pomoc:
A) x+1=x√2 b)x√5−3x=1−5x c)c(√3+1)=2(x+1) d)(x−1)√11+x=−2(x+1)−1
14 paź 16:54
Antek:
np b) to x
√
5
−3x+5x=1 x(
√
5
−3+5}=1 x(
√
5
+2)=1
1
x=
=
√
5
−2
√
5
+2
14 paź 17:03