Wyznacz dziedzinę funkcji F(x)= x^2 - 1
masteros: Wyznacz dziedzinę funkcji F(x)= x2 − 1 wydaje mi sie że to będą wszystkie liczby rzeczywiste
bez −1 ponieważ −12 = 1 a 1−1=0 w podreczniku w odpowiedziach są same liczy rzeczywiste
prosze o pomoc nie rozumiem tego
14 paź 15:18
Basia: a gdzie tu masz mianownik ? zero nie może pojawić się w mianowniku
14 paź 15:26
masteros: aha

to jak rozwiązuje sie taki przyklad

Dlaczego wszystkie liczby rzeczywiste
14 paź 15:31
mika: Kurwa co za debil x nalezy do R x nie jest w mianowniku niedzielisz przez x wiec x moze byc
zerem lolek
14 paź 15:55