matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiązac rownanie-trygonometria
trygonometria:
rozwiąż równanie:
√
6
−
√
2
π
√
6
−
√
2
a)sinx=
, jeżeli sin
=
4
2
4
√
2+
√
2
π
√
2+
√
2
b)cosx=
, jeżeli cos
=
2
8
2
π
c)tgx=2−
√
3
jzeli tg
=2−
√
3
12
jakas podpowiedź jak sie zabrac za to z góry dziękuje
14 paź 15:15