OBLICZ
Bartek: |√2−√3|*|3√2−2√3| = ?
14 paź 15:12
Basia:
2<3 ⇒ √2<√3 ⇒ √2−√3<0 ⇒ |√2−√3| = −(√2−√3) = −√2+√3 = √3−√2
18 > 12 ⇒ √18 > √12 ⇒ √9*2 > √4*3 ⇒ 3√2 > 2√3 ⇒ |3√2−2√3| = 3√2−2√3
= (√3−√2)(3√2 − 2√3) = ............................
policz
14 paź 15:16
Bartek: wlasnie do tej pory mam i jak to teraz pomnozyc ?
14 paź 15:20
Basia: tak jak poprzednio
= √3*3√2 − √3*2√3 − √2*3√2 + √2*2√3 =
3√6 − 2*3 − 3*2 + 2√6 = ................
14 paź 15:24
Bartek: bozeeee.. faktycznie, dziekuje Ci bardzo
14 paź 15:31