matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
lolaxoxo:
Jeśli x = 1/
3
√
2
to dlaczego dalej x =
3
√
4
/2
14 paź 14:38
Basia:
pomnożono licznik i mianownik przez
3
√
4
3
√
4
3
√
4
3
√
4
=
=
=
3
√
2
*
3
√
4
3
√
8
2
14 paź 14:52
lolaxoxo:
dziekuje bardzoo
14 paź 14:54