oblicz
Bartek: oblicz: |1−√2| : |4−3√2|
14 paź 13:56
Basia:
1−
√2 < 0 ⇒ |1−
√2| = −(1−
√2) = −1 +
√2 =
√2 − 1
4−3
√2 < 0 ⇒ |4−3
√2| = −(4−3
√2) = −4+3
√2 = 3
√2 − 4
| | √2−1 | | (√2−1)(3√2+4) | |
= |
| = |
| = ...................... |
| | 3√2−4 | | (3√2−4)(3√2+4) | |
dokończ
14 paź 14:28
Bartek: dziekuje
14 paź 14:31
Bartek: wyszlo 2√2 : 20 ?
14 paź 14:45
Bartek: sorki 2+√2*
14 paź 14:46
Bartek: na 2 a nie 20 jeju sorki ;c
14 paź 14:48
Basia: chyba dobrze, o ile zrozumiałam to co napisałeś
| | 3*2 + 4√2 − 3√2 − 4 | |
= |
| = |
| | 9*2 − 16 | |
14 paź 14:50
Bartek: o to dobrze, no wiem jestem nierozgarniety
14 paź 14:54