pilne
Kinga. : Rozwiąż równanie:
lx−yl−y=2
x−3y=6
14 paź 11:53
Kinga. : rozwiąż układ równań powinno być
14 paź 11:56
Kinga. : mógłby mi ktoś pomóc?
14 paź 12:17
PW: Na przykład z (2) wyznaczyć (odejmując stronami 2y):
x−y=6−2y
i podstawić do (1).
Otrzymamy
|6−2y| − y =2,
co jest już tylko równaniem jednej zmiennej.
14 paź 12:27
Kinga. : 3y=4 v y=8
x=6−y
dobrze?
14 paź 12:41
Kinga. : y=1 1 4
x=4 3 4
lub
y=8
x=(−2)
14 paź 12:43
Aga1.: Tylko,że x−y−2y=6
x−y=6+2y
14 paź 12:49
Kinga. : Aga1
nie rozumiem
14 paź 12:56
Kinga. : mógłby mi to ktoś po kolei rozwiązać :x
tak jak się powinno robić bo ja już 5 raz zaczynam i za kazdym razem inny mam wynik ;c
14 paź 13:02
Kinga. : ogólnie w odpowiedziach jest równanie sprzeczne
14 paź 13:02
PW: Aga1. pokazała, gdzie się pomyliłem − zamiast dodać stronami 2y, napisałem że odjąć −
prawidłowe podstawienie jest podane o 12:49. A ja idę się pochlastać. Aga, dziękuję.
14 paź 13:48