matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby
ccc:
jaki będzie ułamek zwykły z liczby 1, 5(2)? mi cały czas wychodzi, że 37/90, ale to chyba jest źle
14 paź 11:10
pigor:
...,
1,5(2)=
1,5+0,0(2)=
3
2
+
2
90
=
135
90
+
2
90
=
137
90
. ...
14 paź 11:14