Zbiory dowod
Matman: Mam następujące polecenie: kiedy zachodzi rownosc? + dowod
Przykłady: 1. (A U B)n(C n B)= B
2. (A U B)U(C nB)= B
3.(A\C)U B=A U B
4.(A U B)\ (B nC)= A nC
5.[(A n B) U C]\A=(A n B)\ C
Bardzo proszę jakby ktoś mógł przeprowadzić pożądny dowod do chociaż jednego punktu ( tylko nie
do 2)
Ps. Jako U pisałem sumę a jako n różnice
14 paź 09:14
Janek191:
∩ − to iloczyn zbiorów ( część wspólna )
14 paź 12:08
Matman: Oj tak .n pisałem jako iloczyn a różnice normalnie . Mój błąd. Mógłby ktoś przeprowadzić choć
1 dowod.
14 paź 12:14
Matman: A czy mógłby ktoś przynajmniej dać jakaś wskazówkę ? Najlepierw ustaliłem które zbiory musza
być puste i niewiem jak się do tego zabrać. Odrazu podłożyć z jednej strony to coś co zostało
czy jak?
Proszę o szybka pomoc
14 paź 20:28
ktoś: zrób na kółkach (te grafy) każdą część tych trzech skręconych kółek oznacz cyferkami i to beda
twoje zbiory (że A={...}) i bedzie że prawa równa jest lewej
14 paź 21:54
Matman: Grafy odpadają mój nauczyciel tego nie uznaje
14 paź 22:02