matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdz granicę
daniello1337:
lim n→
∞
(−7n
4
−3n
3
+5) Proszę o pomoc w znalezieniu granicy.
14 paź 01:13
irena_1:
3
5
lim
n→
∞
(−7n^^4−3n
3
+5)=lim
n→
∞
n
4
(−7−
+
)=[
∞
*(−7)]=−
∞
n
n
4
14 paź 09:06