WITAM PROSZĘ O POMOC
MUFINKA: ZADANIE1.
Na jeden z wydziałów pewnej uczelni wyższej kandydaci są przyjmowani m.in.na podstawie średniej
ważonej niektórych ocen ze świadectwa maturalnego: z matematyki(z wagą 0.60, z fizyki (z wagą
0,1) i z języka obcego (z wagą 0,3). jaka jest średnia ważona ocen kandydata,który na maturze
miał czwórkę z matematyki, piątkę z fizyki i czwórkę z języka obcego?
ZADANIE2.
Krawędź podstawy ostrosłupa prawidłowego czworokątnego ma długość 5, a pole ściany bocznej tego
ostrosłupa jest równe10. Oblicz cosinus kata jaki tworzy ściana boczna ostrosłupa z
płaszczyzna podstawy.(wykonaj rysunek).
13 paź 23:04
Beti:

Zad.2.
a = 5
P
b = 10
cosα = ?
h = 4
13 paź 23:48
Beti: Zad.1. − wystarczy podstawić dane do wzoru
13 paź 23:50
MUFINKA: Dzięki za podpowiedz
13 paź 23:52
MUFINKA: PROSZĘ WSZYSTKICH O POMOC TEGO ZADANIA
ZADANIE1.
Na jeden z wydziałów pewnej uczelni wyższej kandydaci są przyjmowani m.in.na podstawie średniej
ważonej niektórych ocen ze świadectwa maturalnego: z matematyki(z wagą 0.60, z fizyki (z wagą
0,1) i z języka obcego (z wagą 0,3). jaka jest średnia ważona ocen kandydata,który na maturze
miał czwórkę z matematyki, piątkę z fizyki i czwórkę z języka obcego?
14 paź 00:55
~r.: A definicję średniej ważonej znamy?
14 paź 01:50