matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Betina92:
Prosze o pomoc w wykonaniu zadania: Oblicz. 5
8
+25
3
-5
7
+2*5
6
=
25 wrz 17:56
Dariusz:
5
8
+ 25
3
- 5
7
+ 2*5
6
= 5
8
+ 5
6
- 5
7
+ 2* 5
6
= 5
8
- 5
7
+ 5
6
= 5
6
(25 - 5 + 1) = 5
6
* 21 dalej to juz mozna kalkulatorem albo pisemnie pomnozyc..
25 wrz 18:46