matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz a. Ile to będzie i dlaczego?
Matematyczka?:
a
3
=54
√
2
13 paź 21:50
Antek:
a=
3
√
54
√
2
=
3
√
54
*
3
√
√
2
=
3
√
2
*
3
√
27
*
6
√
2
=3*2
1/3
*2
1/6
=3*2
1/3+1/6
= licz dalej
13 paź 22:01
ICSP:
54
√
2
= 2
√
2
* 27 = 3
3
*
√
2
3
= (3
√
2
)
3
13 paź 22:03