matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procent z liczby
Patryk:
obliczając 4% liczby 5
20
, otrzymamy a) 5
16
b) 5
18
c) 5
21
d) 5
120
e) 5
24
13 paź 21:36
Aga1.:
1
4%*5
20
=
*5
20
=5
−2
*5
20
=
25
13 paź 21:38
Patryk:
5
18
. Dzięki
13 paź 21:39