;)
basia: | | x2−x−2 | |
wyznacz dziedzinę i miejsce zerowe funkcji opisanej wzorem f(x)= |
| |
| | √x2−16 | |
13 paź 21:21
basia: jakieś wskazówki ?
13 paź 21:26
Aga1.: Mianownik różny od 0.
a √x2=IxI, czyli
IxI≠16
13 paź 21:27
basia: x≠16 i x≠−16
13 paź 21:32
basia: w odp ma D=(−
∞;−4)u(4;+
∞) a nie wiem skąd się to wzięło
13 paź 21:33
jakubs: Błąd w odpowiedziach
13 paź 21:35
basia: | | x2−x−2 | |
bo taki wynik byłby dla f(x)= |
| |
| | √x2−16 | |
13 paź 21:37
basia: ale jest tak jak mam napisane w pytaniu

ale dziękuję
13 paź 21:37
Aga1.: A może masz kserówkę?
13 paź 21:41