matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
na podstawie definicji zbadac monotonicznosc funkcji
karinkap9:
na podstawie definicji zbadac monotonicznosc funkcji: a) f(x) = (x− 1)
2
dla x ≥ 1 b) f(x)= (x
1
− 1)
2
dla x ≤ 1, c) f(x)=
dla x< 0 d) f(x)=
√
x
x
13 paź 19:41
karla:
okres podstawowy dla funkcji f(x)= sin
2
x
13 paź 19:45