OBLICZ
Karolina: W trójkącie prostokątnym jedna z przyprostokątnych jest dwa razy krótsza od
przeciwprostokątnej. Oblicz stosunek pola koła wpisanego w ten trójkąt do pola koła opisanego
na tym trójkąc.PROSZE O POMOC
3 paź 13:16
tim: R = 0,5c
| | 2P | | ab | |
r = |
| = |
| |
| | obwód | | a + b + c | |
3 paź 13:21
Karolina: mozesz mi to rozpisac ?
3 paź 13:33
Bogdan:
| | 1 | |
r − długość promienia okręgu wpisanego, r = |
| (a + b − c} |
| | 2 | |
| | 1 | |
R − długość promienia okręgu opisanego, R = |
| c |
| | 2 | |
3 paź 14:45
tim: Witaj Bogdanie
3 paź 14:45