fiz
max: fiz opis ruchu
max: Czas całkowity = czas hamowania +czas reakcji.
Droga od momentu w którym stwierdził potrzebę hamowania wynosi
1. 56,7m, v=80,5km/h
2.24,4m v=48,3km/h
podaj
t reakcji i przyspieszenie bezwgl.
brakuje mi 1 równania, ułożyłem taki układ
Sc=Sr+Sh
Sc=Vp*tr+vp*th+(ath2)/2
gdzie Sc to droga całkowita, sr to droga przebyta w czasie reakcji a sh −droga od momentu
hamowania. Wychodzi mi po uproszeczeniu, rozpatrzeniu 2 przypadków i zapisaniu ich w 1
ukladzie rownian uklad z 2 rownaniami i 3 niewiadomymi: tr,th1 i th2. Tr−czas reakcji, th −
czas hamowania.
Proszę o pomoc albo jakąś podpowiedź