matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ROZKŁAD WIELOMIANÓW NA CZYNNIKI
dżasta:
w(x) = 1/4 x
5
+ x
3
+ x = x(1/4x
4
+x
2
+1) = x(0,5x
2
+ x+1)
2
NIC WIĘCEJ SIE JUŻ NIE DA TU ZROBIĆ?
13 paź 17:15
ICSP:
Źle rozwiązanie.
13 paź 17:23
KUZDE:
1
1
x
4
+ x
2
+ 1 = (
x
2
+ 1)
2
4
2
13 paź 17:28