matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak rozpisać?
aga:
jak rozpisać n*(n−1)!*(n+1)! zeby wyszla postac n+1* [n!]
2
13 paź 16:24
ICSP:
n * (n−1)! * (n+1)! = [n(n−1)!] * [(n+1)!] = [n!] * [n!*(n+1)] = (n!)
2
* (n+1) ≠ (n!)
2
+ n
13 paź 16:37