Jeżeli tanges kąta ostrego γ jest równy 3 to wartość wyrażenia U{sin^2γ}{1-sin^2
kamczatka: | | sin2γ | |
Jeżeli tanges kąta ostrego γ jest równy 3 to wartość wyrażenia |
| wynosi: |
| | 1−sin2γ | |
| sin2γ | | sin2γ | |
| = |
| =1 |
| 1−sin2γ | | cos2γ | |
ale chyba coś tu nie tak ?
13 paź 15:23
13 paź 15:32
kamczatka: powinno wyjść 9.
13 paź 15:36
Bogdan:
| | sinα | |
odpowiedz na pytanie: |
| = ? |
| | cosα | |
13 paź 15:38
kamczatka: tgα ale co z tego ?
13 paź 17:49
Antek: | | sinγ | | sin2γ | |
Ano to z tego ze jesli |
| =tgγ to |
| =tg2γ. wiec jesli tgγ=3 to |
| | cosγ | | cos2γ | |
tg
2γ= 3
2= ile ?
13 paź 19:29
Antek: tam co rozwiazales ma byc bez tej 1 na koncu
13 paź 19:31
kamczatka: aha o to chodziło dzięki wielkie.
14 paź 10:27