ciagi
ANIA: podaj szesc poczatkowych wyrazow ciagu:
A). (−1)n+1*2n
B). a−{n}= U(n2)(n+1)
13 paź 15:06
ANIA: podaj szesc poczatkowych wyrazow ciagu:
A). (−1)n+1*2n
B). a−{n}= U(n2)(n+1)
13 paź 15:24
Janek191:
Czy takie są zapisy :
a) a
n = (−1)
n + 1 * 2n
13 paź 15:29
ANIA: tak dokladnie takie zapisy dziekuje
13 paź 15:34
Bogdan:
to licz teraz sama: a1 = , a2 = , itd
13 paź 15:40
Janek191:
a) Np. a
1 = (−1)
1 + 1 *2*1 = (−1)
2 * 2 = 1*2 = 2
a
2 = (−1)
2 + 1 * 2*2 = (−1)
3 *4 = −1*4 = − 4
itd.
| | 12 | | 1 | |
b) Np. a1 = |
| = |
| |
| | 1 + 1 | | 2 | |
itd.
13 paź 16:00
ANIA: z gory dziekuje a te log da rade zostalo b),c),e),g)
13 paź 16:04
Antek: Aniu. mam pytanie
czy chodzisz do liceum czy na studia ? jesli na studia to czarno to widze .
Zapamietaj sobie (−1) podniesione do potegi parzystej czyli 2 4 6 8 10 itd =1 np (−1)2=1
(−1)4=1
Natomiast (−1) podniesione do potegi nieparzystej np 3 5 7 9 11 =−1 np (− 1)3=−1
(−1)7=−1
13 paź 16:04