matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba sin^25^0*cos5^0-cos5^0 jest równa:
kamczatka:
Liczba sin
2
5
0
*cos5
0
−cos5
0
jest równa:
13 paź 14:34
Gustlik:
sin
2
5
o
cos5
o
−cos
o
=cos5
o
(sin
2
5
o
−1)=cos5
o
*(−cos
2
5
o
)=−cos
3
5
o
13 paź 14:59
kamczatka:
dzięki.
13 paź 15:02