matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proste, dla upewnienia.
alleks:
x
2
≥4 odp.x∊(−
∞
;−4>u<4;+
∞
)
13 paź 13:54
eR:
x
2
= 4 x = 2 v x = −2 x
2
≥4 x
2
−2
2
≥0 (x−2)(x+2)≥0
13 paź 13:55
alleks:
ok, dzięki
13 paź 14:04
Antek:
No to jakie bedzie rozwiazanie alleks
13 paź 14:09