matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba 1-sin^288^0-cos^288^0 wynosi:
kamczatka:
Liczba 1−sin
2
88
0
−cos
2
88
0
wynosi: =cos
2
88−cos
2
88=0 dobrze ?
13 paź 11:09
Saizou :
tak, ale można też tak 1−sin
2
88−cos
2
88=1−(sin
2
88+cos
2
88)=1−1=0
13 paź 11:10
kamczatka:
ok dzięki.
13 paź 11:14