matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie na studia :)
Karolina69:
Pomoze ktos ? emotka
dy
1. Rozwiąż zadanie różniczkowe o zmiennej rozdzielonej:
=e
−y
cosx
dx
du
du
2. Rozwiąż zadanie różniczkowe cząstkowe I rzędu(linowe):y
−x
=0
dx
dy
13 paź 00:19
wredulus_pospolitus:
1)
dy
= cosx dx
e
−y
e
y
dy = cosx dx e
y
= sinx + C y = ln |sinx + C|
13 paź 10:30