wykaż że funkcje f oraz g są równeF
Agnieszka: g(x)=−1, jeśli x∊(−
∞,3)
1, jeśli x∊(3,
∞)
12 paź 23:55
bezendu:
Dwie funkcje są równe, wtedy i tylko wtedy, gdy mają równe dziedziny i dla każdego argumentu x
odpowiadające wartości obu funkcji są równe. Więc wiesz już co masz zrobić...
12 paź 23:58
eR:
x ≠ 3
x < 3
| |3−x| | | 3−x | | −(x−3) | |
| = |
| = |
| = −1 |
| x−3 | | x−3 | | x−3 | |
x ≥ 3
12 paź 23:59
Antek: Funkcje sa rownowartosciowe wtedy gdy maja takie same dziedziny i gdy dla kazdego argumentu z
dziedziny wartosci funkcji sa takie same ,
13 paź 00:00
Agnieszka: nie wiem
13 paź 00:00
Agnieszka: ok już rozumiem, dzięki
13 paź 00:02