matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownosc
ANIA:
ZADANIE 2 JESLI TYLKO KTOS MI POMOZE Z GÓRY DZIEKUJE ZAD.2 WYKAZ ZE PONIZSZA RÓWNOSC JEST TOŻSAMOSCIĄ sin
4
α−cos
4
α=sin
2
α−cos
2
α
12 paź 21:01
Kaja:
L=(sin
2
α−cos
2
α)(sin
2
α+cos
2
α)=(sin
2
α−cos
2
α)*1=sin
2
α−cos
2
α=P
12 paź 21:02