wielomian
kaz: Dla jakich wartości parametru m reszta z dzielenia wielomianu
x17−mx15+(m−2)x10+2x+m2−2 przez dwumian x −1 jest równa 3?
2 paź 23:37
żółwik:
W( 1) = 3
rozwiąż to równanie i podaj wartości "m"
i po bólu
2 paź 23:42
kaz: czyli m=4
2 paź 23:45
AROB: m2 = 4 ⇒ m=2 lub m = −2
2 paź 23:48
AROB: Cześć
żółwiku
2 paź 23:49
kaz: Dzięki przeoczyłem "kwadrat"
2 paź 23:51
żółwik:
Witaj
AROB
2 paź 23:52
3 paź 00:01
Bogdan:
Ja chcę
3 paź 00:02
żółwik:

dla
Bogdana <chałwa z bakaliami>
3 paź 00:04
żółwik:
Nie ma co robić

a w niedzielę znowu będzie
lawina zadań
3 paź 00:06
AROB: Ja też uwielbiam chałwę.
3 paź 00:15
Bogdan:
Dzięki za chałwę
3 paź 00:17
AROB: Żegnam na dziś,
Eto (tak wolę)

i
Bogdanie.

Spokojnej nocy!
3 paź 00:39
Eta:
Dobranoc
3 paź 00:43
Bogdan:
Dobranoc, ja jeszcze trochę tu napsocę
3 paź 00:47
Eta:
A co "napsocisz"?

Czy to już
czerwony stopień uzależnienia ?
3 paź 01:01