matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
WYznacz miary kątów
matmaa:
rysunek w linku
http://przeklej.net/image_details/142276.html
12 paź 19:45
irena_1:
Trzeci kąt w trójkącie BCD: 180
0
−(48
0
+20
0
)=180
0
−68
0
=112
0
Kąt ABC: 180
0
−112
0
=68
8
Kąt BAC też 68
0
α=180
0
−2*68
8
=180
0
−136
0
=44
0
β=180
0
−68
0
=112
0
12 paź 19:52