matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
elongacja:
Wyznacz współczynnik b tak, aby podany przedział był zbiorem wartości funkcji f(x)=x2+bx+1 a) <−3, ∞) Problem w tym że nic mi z tego nie wychodzi błagam o dokładne rozwiązanie!
12 paź 15:01
sushi_ gg6397228:
NA GRZYBA SPAMUJESZ
https://matematykaszkolna.pl/forum/214863.html
12 paź 15:04
Piotr 10:
f(0)=1 f(x)=x
2
+bx+1 q=−3
Δ
q=−
4a
a=1
Δ
q=−
4
−12−−Δ Δ=12 f(x)=x
2
+bx+1 liczymy deltę tego Δ=b
2
−4 b
2
−4=12 b
2
=16 b=4 ⋁ b=−4 I jeszcze sprawdź to najlepiej
12 paź 15:06