matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
michał:
Wynik zapisz w postaci potęgi liczby 4
(4
5
*2+8*4
4
)
3
3*4
8
−8*4
7
2 paź 20:57
kaz:
mi wyszło 4
10
2 paź 21:10
michał:
A JAK
2 paź 21:11
kaz:
(4
1/2
*4
5
+4
1/2
*4
1
*4
4
)
3
(4
11/2
+4
11/2
)
3
=
4
7
(3*4−8)
4
8
(2*4
11/2
)3
(4
1/2
*4
11/2
)
3
(4
6
)
3
=
=
=
=4
10
4
8
4
8
4
8
2 paź 21:22