matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w układzie współrzędnych prostokątnych naszkicować zbiory
miksu:
w układzie współrzędnych prostokątnych naszkicować zbiory A, B, A∩B, A∪B A={(x.y): x
2
+ y
2
≤ 4} B={(x.y): |x|<2 ∧ |y| > 2} A={(x,y): 2x+3 > x−1 ∧ y∊R} B={(x,y): x−y<3}
12 paź 12:58
Gustlik:
ad a) Skorzystaj z rysunku:
12 paź 22:26
Gustlik:
ad b) Rozwiązuję nierówność A: 2x+3 > x−1 2x−x>−1−3 x>−4 Rozwiązuję nierówność B: x−y<3 −y<−x+3 /:(−1) y>x−3 (schodki:
https://matematykaszkolna.pl/forum/forum.py?komentarzdo=41
) Skorzystaj z rysunku.
12 paź 22:32