zbiór wartości funkcji
Agnieszka: Funkcja f jest określona w zbiorze Df. Wyznacz zbiór wartości funkcji f jeśli f(x)=|x|
Df=(−6,2)
11 paź 22:17
lolek: lol od 0 do 6
11 paź 22:21
Radek:
ZW<0,6>
11 paź 22:22
Agnieszka: ale dlaczego?
11 paź 22:23
lolek: no podstaw sobie od (−6,2) pod |x| i oblicz wartosci
11 paź 22:24
Agnieszka: z tą 6 rozumiem, ale nie bardzo wiem dlaczego jest 0
11 paź 22:27
Antek: No to narysuj sobie wykres f(x)=|x| i zobacz jeki jest zbior wartosci tej funkcji
12 paź 09:17
Aga1.:

Zbiór wartości zaznaczono na niebiesko.
12 paź 09:26
Aga1.: ZW=<0.6)
12 paź 09:27
Aga1.: Oczywiście <0,6)
12 paź 09:28