.
lola: jakiś pomysł >?
|1234... n |
|2234 |
|3334 |
|4444 |
|. |
|. |
|. |
|n n n n n n n |
11 paź 20:38
Basia:
spróbuj kolejno
n = 2
|1 2| = |1 2| = −2
|2 2| |1 0|
n=3
|1 2 3| = |1 2 3|= 0+0+3 − 0 − 0 −0 = 3
|2 2 3| |1 0 0|
|3 3 3| |2 1 0|
n = 4
|1234| = |1234| = −4*|100| = −4*[1+0+0−0−0−0] = −4
|2234| |1000| |210|
|3334| |2100| |331|
|4444| |3210|
coś się klaruje ?
jeżeli tak to może indukcja zadziała
11 paź 21:09
lola:
jak to Basia zamieniasz ? odejmujesz cos/mnożysz?
11 paź 21:19
Basia: odejmuję pierwszy wiersz od wszystkich pozostałych
11 paź 21:20
lola: yhym,no nic zostawię to na jutro jeszcze , dzięki na razie
11 paź 21:26