matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz dziedzinę funkcji
Sara:
Wyznacz dziedzinę funkcji: a) f(x)=
1
x
2
+1
b) f(x)=
1
x
2
−
2
x
+3
11 paź 18:59
Basia:
mianowniki muszą być ≠ 0 (a) x
2
+1 ≠ 0 to jest prawdą dla każdego x∊R; czyli D=R (b) x
2
≠0 i x≠0 to jaka będzie dziedzina ?
11 paź 19:03