matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Ona:
oblicz watrosc wyrazenia dla x= 1
1
2
, y= −
1
4
, z= −
3
8
x + y
a)
x + z
x − y
b)
y − z
x + y − z
c)
y + z
x + 2z
d)
x + 3z
11 paź 13:22
Antek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1337.html
11 paź 13:33
Antek:
jestem leniwy ale zerobie a)
3
1
−
2
4
5
4
5
8
10
1
=
=
*
=
=1
3
3
−
2
8
9
8
4
9
9
9
Pozostale tak samo licz
11 paź 14:11
Bogdan:
3
1
−
2
4
8
10
też zrobię a)
*
=
3
3
−
2
8
8
9
11 paź 19:13