matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprowadz do postaci trygonometrycznej liczbe
Łukasz:
z=
√
7
−i
√
7
czyli mam |z|=
√
(
√
7
2
+
√
7
2
czyli
√
14
√
7
−
√
7
no i wychodzi ze cos jest
a sin
i jak to dalej rozpisac
√
14
√
14
11 paź 09:48
ICSP:
√
7
√
7
1
=
=
√
14
√
7
*
√
2
√
2
Dalej już bez problemów.
11 paź 09:58
Łukasz:
dzieki kolego bo sie troche zamotałem
pozdrawiam
11 paź 10:03